Smaki Azji na Festiwalu Orientalnym w Sosnowcu, 14-16 czerwca

Zapraszamy miłośników kuchni azjatyckiej i orientalnych smaków na trzy dni pełne kulinarnej rozkoszy. W dniach od 14 do 16 czerwca, w malowniczym Parku Sieleckim w Sosnowcu, odbędzie się Festiwal Orientalny.

Festiwal to prawdziwe święto dla fanów azjatyckich potraw. Będą serwowane różnego rodzaju pierożki takie jak dim sum, gyoza czy wontony, a także sajgonki. Czy może kusi Was aromatyczny Ramen czy Zupa Pho? Dla wielbicieli kuchni japońskiej przygotowano świeże sushi, zaś fani kuchni gruzińskiej na pewno ucieszą się z obecności Chaczapuri na festiwalowych stoiskach.

Na festiwalu nie zabraknie też dań charakterystycznych dla kuchni chińskiej, tajskiej, koreańskiej, wietnamskiej czy malezyjskiej. Ponadto dostępne będą liczne produkty typowe dla regionu Azji – zarówno te dobrze znane, jak i te mniej popularne w naszym kraju.

Festiwal rozpoczyna swoje działanie 14 czerwca i będzie czynny od godziny 15:00 do 21:00. Kolejne dni, czyli 15 i 16 czerwca, zapraszamy od godziny 12:00. W niedzielę, 16 czerwca festiwal zakończy swoją działalność o godzinie 20:00.